Brandwerende containers • Brandwerend opslag compartiment • Opslag van gevaarlijke stoffen
+48 539 828 160
Brandwerende containers • Brandwerend opslag compartiment • Opslag van gevaarlijke stoffen
+48 531 113 435
CERTIFICATIE:

DIBt | CE | ISO 1090 | WPQR | ISO 9001 | ISO 3834

Opslag van gevaarlijke stoffen met brandbeveiliging – chemische containers

Opslag van gevaarlijke stoffen met brandbeveiliging – chemische containers

Opslag van gevaarlijke stoffen met brandbeveiliging - chemische containers

De opslag van gevaarlijke materialen en producten kan explosie- of brandgevaar veroorzaken. Daarom is het van groot belang de veiligheid te waarborgen van allen die werken in opslagplaatsen en zones waar dergelijke materialen zich bevinden. Op deze plaatsen kan voor brandveiligheid worden gezorgd. Chemische containers met brandbeveiliging die een hoge mate van brandveiligheid bieden, zijn hiervoor geschikt. Wat is het waard om meer over te weten?

Voorziening van brandbeveiliging

Bij de organisatie van de brandbeveiliging moet rekening worden gehouden met een aantal belangrijke punten, waaronder het handhaven van voldoende afstand tussen materialen en verwarmingsruimten, het voorzien in veilige en snelle vluchtwegen in geval van brand, het uitrusten van opslagplaatsen met brandbestrijdingsapparatuur, maar bovenal is het belangrijk een plaats te creëren waar gevaarlijke materialen veilig kunnen worden opgeslagen. In geval van brand zal het vuur zich niet zo snel verspreiden als wanneer deze materialen op willekeurige plaatsen liggen, wat niet in overeenstemming is met de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. De opslagruimte voor gevaarlijke en ontvlambare materialen moet maximale veiligheid voor de werknemers bieden in geval van brand. 

Waar moeten ontvlambare en explosieve materialen worden opgeslagen?

Ontvlambare materialen zoals gassen, vloeistoffen of pyrotechnische onderdelen moeten, overeenkomstig de geldende gezondheids- en veiligheidsnormen, in speciale containers worden geplaatst die daarvoor zijn ontworpen. Deze zijn van elkaar gescheiden door binnenwanden en plafonds met een brandwerende coating, en zorgen dus voor maximale veiligheid. Er zij op gewezen dat degenen die diensten verlenen met dergelijke materialen aan talrijke voorschriften zijn onderworpen en dat alle inspecties grondig worden gecontroleerd. Het is de moeite waard te vertrouwen op de specialisten en een op maat gemaakte chemische container van de hoogste kwaliteit en brandbestendigheid te bestellen. Het gaat er niet alleen om activa te beschermen, maar vooral ook het leven van uzelf en uw werknemers. Wij bieden u chemische containers van de hoogste kwaliteit. Zij voldoen aan alle noodzakelijke normen en de ontwerpen worden gemaakt volgens uw wensen. Wij benaderen elke bestelling individueel en onze betrouwbaarheid wordt bevestigd door talrijke getuigenissen van tevreden klanten.

Kenmerken van chemische containers

In ons bedrijf stemmen we de containers af op uw behoeften. Deze kunnen worden vastgesteld aan de hand van de pictogrammen op de afzonderlijke materialen. Ons assortiment omvat:

  • Niet-geïsoleerde chemische containers,
  • geïsoleerde chemicaliëncontainers
  • brandwerende containers,
  • containers met behoud van temperatuur,
  • containers met permanente luchtverversing,
  • walk-in containers,
  • en vele anderen.

De container wordt gekozen op basis van het type en de hoeveelheid op te slaan materialen. Gevaarlijke stoffen die onder de behoefte aan chemische containers vallen, zijn onder meer zuren, basen, zouten, peroxiden, pyrotechnische stoffen, verf, vernis, oplosmiddelen, afval en vele andere. Natuurlijk hangt het type container ook af van het soort materiaal (vloeistoffen, vaste stoffen, gassen). De varianten op onze website kunnen multi-level zijn. De ontwerpen die in ons bedrijf worden gemaakt, worden gemaakt op basis van richtlijnen van de verzekeraar, de klant, de brandweer of de arbeidsinspectie. Alle containers ondergaan een explosierisicobeoordeling, dus wanneer u bij ons koopt, kunt u er zeker van zijn dat het product dat u ontvangt aan alle normen zal voldoen en van de hoogste kwaliteit zal zijn. Voor stoffen die speciale omstandigheden vereisen, maken wij ook gebruik van verwarmings- en koelsystemen, alarmsystemen en camera’s. Veel varianten kunnen ook door sensoren worden beveiligd en SMS-berichten versturen over het gevaar, zodat u snel kunt reageren en een explosie of brand kunt voorkomen. 

Waarom uzelf en uw werknemers veilig houden?

Voor de productie of opslag van explosieve materialen, of materialen met een hoog risico op brandvoortplanting, gelden speciale voorschriften die werkgevers moeten naleven.  Het gebruik van brand- en explosiebeveiliging is volgens de huidige wetgeving verplicht. Het is daarom de moeite waard dit in gedachten te houden. Door de arbo- of arbeidsinspectievoorschriften niet na te leven, stelt een ondernemer zich bloot aan enorme financiële verliezen als gevolg van wettelijke sancties. Uiteraard is het waarborgen van de veiligheid op het werk en de zorg voor het leven van zichzelf en van de werknemers niet alleen de verantwoordelijkheid van de regelgeving, maar ook van de werkgever. Wij moedigen u aan kennis te nemen van ons aanbod. 

Verwante berichten